gallery/nieuwe kop 4
gallery/engelse vlag copy

Profiel van Ine Tresoor

contactknop

Ine Tresoor woont en werkt in Eindhoven. Als kind was zij al vaak bezig met tekenen en schilderen. Op de Detailhandelschool maakte zij kennis met diverse illustratietechnieken. In de jaren 80 volgde Ine een serie opleidingen bij het C.K.E. in Eindhoven, o.a. olieverf, tekenen, beeldhouwen, keramiek. Maar ze verpandde haar hart aan de airbrush. Dat is een zeer arbeidsintensieve techniek, waarbij inkt of verf letterlijk op het doek wordt gespoten. In de airbrushtechniek vond ze een methode om haar gevoels- en gedachtenleven vorm en inhoud te geven. Het is niet alleen ‘what you see is what you get’. Daaraan vooraf is gegaan: ‘what you get is what SHE has been thinking’.
U kent vast wel de graffitikunstenaars. Zij werken met spuitbussen op grote kale muren. De airbrushpen is echter niet groter dan een vulpen. Dat geeft de mogelijkheid om veel verfijnder en gedetailleerder te werken. En dat doet ze! Al haar airbrushwerk is gespoten op speciaal papier.
Ine Tresoor is geïnspireerd door surrealistische schilders als Dali, Magritte en Willink. Net als bij hen komt bij haar stijl en techniek samen.
Vanaf 2004, na aanschaf van een computer, begon Ine Tresoor zich toe te leggen op digitale technieken. Aanvankelijk om het arbeidsintensieve voorwerk van de airbrush-schilderijen wat sneller en gemakkelijker te maken. Maar na de ontdekking van de onuitputtelijke digitale mogelijkheden was ze niet meer weg te slaan van de computer. Daarbij is ze wel trouw gebleven aan haar stijl en, uiteraard, haar humor, die in haar airbrush-schilderijen zo kenmerkend is.
Een deel van haar werk bevindt zich in collecties van particulieren en bedrijven, alsmede in de uitleencollecties van “B.A.S.” te Raamsdonkveer en van “Kunstenaar en Konsument” te ’s Hertogenbosch. Een deel van haar kunst is ook geproduceerd als ansichtkaart.

gallery/experiment 1
gallery/handtekening

Exposities  

2015 Groeps expositie Kunst en Rechtspraak, Rechtbank Maastricht

2009 Groeps expositie Kunst in de Bergen, Buurtcentrum de Bergen, Eindhoven

2007 Groeps expositie Kunst in de Bergen, Buurtcentrum de Bergen, Eindhoven

2002 Groeps expositie Art Gallery Caro, Leiden

1998 Groeps expositie Galerie Delfi Form, Zwolle

1996 Groeps expositie Galerie Artisart, Maastricht

1995 Groeps expositie Kabinet Hendrik Beekman, Marrum (Frl)

1995 Solo expositie Frames and Things, Eindhoven

1992 Groeps expositie Holland Art Gallery, Eindhoven

1991 Groeps expositie Het Schepenhuis, Budel

1990 Solo expositie Cultureel Centrum ‘t Hof, Bergeijk

gallery/badge linkedin
gallery/pinterest badge
Koop mijn werk op dibond, canvas, poster en ingelijst op Werk aan de Muur